Saturday, 25 February 2012

blog ku sayang...

as salam semua....
lame rasenya tak menjenguk blog nie..xde entri terkini pun mampu ku coret bagi tatapan di list entri dan kawan2 ku...

tuntutan masa yang singkat serta keadaan yang tak menentu untuk masa bersama blog ni amat aku sesali...huhuhu..xpe2 kengkawan yang pasti aku tetepa akan terus bersama blog ku sayang nie...

al-kisah aku pada kali nie pabila ati kita terasa dengan sikap orang sekeliling kita...

kenapa aku pilih isu ini untuk pembuka entri aku bagi bulan februari tahun nie adalah kerana aku sedang lalui situasi ni yang juga mungkin de gak orang2 diluar sane pun tengah laluinye...boleh dikatakan setiap mase kita akan rase situasi nie cuma dari segi kekerapan je agak berlainan antara satu same len...

bukan simpati yang dilampirkan dengan tinta aku nie cume sebagai pengganti kepada tempat aku luahkan dan juga ingin aku kongsi bersama dengan mereka2 yang ingin tahu. sememangnya ketabahan dan kekuatan yang tinggi untuk mengharungi keadaan ni. jiwa yang kacau penyebab utama kita mudah terasa walau pun ia tiada kena mengena dengan kita. situasi ini menyebabkan kita akan berfikir adakah kita yang dimaksudkan ataw kita dibenci..

Jadi utk hari yg lebih baik kita perlu jd positif bahkan fikiran kita pn mmg perlu di set kan positif, berprasangka la baik walaupun ia belum tentu memberi bahagia yg jelas taping yakin kn diri ini semua adalah ujian dari Allah swt kepada kita yg terpilih.

"sesungguhnya Allah memberi ujian kepada kita berdasarkan pada kemarahan kita ", jgn kita persoalkan tentang ujian dan dugaan kerana Allah swt lebih tahu tntg hidup dan mati kita..

No comments:

Post a Comment